Hírek – Események – Videók

[Go Back]

Elérhetők videók immár TikTok-on is: https://www.tiktok.com/@inazuma_dojo

Újra edzőtábor Sopronban 2023-ban.

Új helyen a folytatódik a gyakorlás Sopronban:  Ferenczy János u. 5, 9400 (kedd és csütörtök 18:00-19:30)

videó: https://www.instagram.com/p/BtCECsCFo9o/?utm_source=ig_web_copy_link

videó: https://www.instagram.com/tv/CRkQ4FCp6Nf/?utm_source=ig_web_copy_link

2019 óta az Instagramon is megtalálható a Jikishinkage ryu! https://www.instagram.com/jikishinkage/channel/?hl=en

Már Sopronban is lehetőség van Pécs mellett az Jikishinkageryu gyakorlására!

Természetesen, ahogy Pécsen és Madridban is, a soproni klubban is bővült a

kenjutsu a naginata forgatásával.


2019. május 9 és 2019. május 10 között nyitott edzés – naginatajutsu és kenjutsu gyakorlására kerül sor a dojoban. Az edzést előzetes egyeztetés után bárki megtekintheti, illetve kipróbálhatja. A naginata-jutsu gyakorlatokat Marcos Sala Ivars mester vezényli aki Madridból érkezik. 
A helyszín adottságaira és a használt edzőeszközök limitált számára tekintettel, mind a kipróbáláshoz, mind a megtekintéshez előzetes egyeztetést kérünk. Ellenkező esetben nem tudjuk garantálni a lehetőséget a részvételre. Köszönjük!
Az időpont változásának jogát a szervezők fenntartják. 
Helyszín: Fordan Tánccentrum – Pécs, Batthyány u., 7622

Elérkeztünk a már jubileuminak számító, ötödik Katsujinken Fórumhoz, ahol a japán kard, a japán kultúra,- és harcművészetek szerelmesei találkozhatnak. Neves harcművészek, kardkovácsok, páncél,- és kardkészítők, gyűjtők állítják ki remekeiket a rendezvényen.
Emellett a Pécsi Inazuma Dojo is bemtatót tart, ami igazi megtiszteltetés számunkra a már tradicionálisnak számító rendezvényen. 

 


A Ryoen ryu Naginata-jutsu madridi dojo-nak meghívására Spanyolországban tartunk Jikishinkage ryu kenjutsu edzőtábort, ami hatalmas megtiszteltetés számunkra! Köszönjük a meghívást – novemberben találkozunk!


Ismét Katsujinken Fórum, immár negyedik alkalommal Éliás Sándor szervezésében. Díszvendég a számos jeles harcművész és fegyver, valamint páncélkészítő mellett Pavel Bolf. Helyszín: Ercsi, Bem József u. 2-4., Sportcsarnok

2018.09.06. 19:30 – 21:00 között ismét Jikishinkage ryu kenjutsu gyakorlás, más, rendezett és igényes helyszínen:

https://www.fordantanccentrum.hu/

 

Sasrét 2018
Jujitsu és kenjutsu edzőtábor 2018-ban Sasréten. Köszönjük a meghívást és a nagyon tanúlságos közös edzéseket!

Következő bemutatónk helyszíne Tab, a II. Katsujinken Fórum. Izgatottan várjuk és köszönjük a meghívást a szervezőknek! A helyszínen a bemutató mellett Nagy Tibor kovácsmester kardjai is megtekinthetőek lesznek, illetve a mester maga is ellátogat velünk a rendezvényre. 

plakát nagyobb méretben

JIKISHINKAGE KENJUTSU – NAGINATA-JUTSU SZEMINÁRIUM 2017

Marcos Sala Ivars Ryôen ryû Naginatajutsu és a Musô Jikiden Eishin ryû iaijutsu kiváló mestere és oktatója érkezik Pécsre Madridból, hogy a Jikishinkage ryu kenjutsu közös gyakorlása mellett, naginata jutsu-t oktasson.
Marcost mind a Musô Jikiden Eishin ryu, mind a Ryôen ryû Naginatajutsu mestere örökbefogadta 2013-ban, köszönhetően részben azon munkásságának is, hogy a harcművészet mellett a japán kultúra (PhD) kutatója is – Spanyolországszerte tart az egyetemeken előadásokat témában (japán harcművészet, kultúra, japán kardszerelékek).
A Ryôen ryû Naginatajutsu gyakorlatilag megegyezik a Jikishinkage ryu Naginatajutsuval, melyet 1999 és 2000 között Shimizu Nobuko mester alapított („különválva” a Jikishinkage naginata nagy irányzatától) és melyet azóta a japán kormányzat is elismert, mint fontos kulturális értéket. A stílus különlegessége, hogy a kowakizashi-val is tanítja a harcot a naginata mellett.

A szeminárium helyszíne: Pécs, Rét utca 10. (elképzelhető, hogy több helyszín is lehetséges, illetve, hogy módosulnak az időpontok, ezért jelentkezés esetén szülséges tájékozódni és valós elérhetőséget megadni)

A szeminárium ideje: 2017.03.02. – 2017.03.04.
Részvételi díj nincs, hanem a terembérlet, jelentkezők számától föggő részarányos elosztása várható (min.: 6.000Ft.-/fő/teljes tábor – ez az edzőfleszerelések, szállás, étkezés díját nem tartalmazza!) A 6.000Ft.-os összeg a teljes táborra értendő, független attól, hogy hány napra, alkalomra érkezik valaki). Az összeget legkésőbb a helyszínen, készpénzben lehet fizeni.

A szeminárium helyszínén korlátozott számban gyakorló felszerelések (bokken, naginata) vásárolhatóak – erről előzetes egyeztetés szükséges (email: jikishinkagekenjutsu@gmail.com). A fa edzőfelszerelések kölcsönzésen nem lehetséges!

Amennyiben szállás, étkezés stb. igénye van valakinek, szívesen segítenek a szervezők (email: jikishinkagekenjutsu@gmail.com).

Facebook esemény

plakát nagyban

Szentendrei Jikishinkage ryu bemutató. Köszönjük a képeket Majoros Árpádnak, valamint a lehetőséget a Szentendre Japán közkert létrehozóinak a helyszín biztosításáért és a meghívásért!

 

European Koryū-bujutsu Convention 2015 – Amsterdam
Kashima Shinden Jikishinkage ryū 鹿島神傳直心影流


Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Published 2016-08-11   –   Categories: Jikishin Kage Ryu